Червоно-зелений салат з лаймом – поєднання яскравих і апетитних овочів, ситний гарнір до основних страв з риби та м’яса або однієї страви, ідеальної для швидкого обіду.
Ідеальна страва, щоб насититися вітамінами та мінеральними солями, ідеально підходить для гарніру, до смаженої риби та м’яса, або як окрема страва для швидкого обіду. У цьому випадку його можна доповнити сиром фета або сиром і цільнозерновим хлібом з насінням.
Змішаний салат – найкращий спосіб насолодитися багатим асортиментом овочів і фруктів. Гра на кольорових варіаціях робить цю страву дуже приємною для очей.
Інгредієнти:
Для салату:
- 1 головка салату
- 2 невеликих свіжих кабачки
- 16 помідорів черрі
- половинка червоного перцю
- 1 авокадо
- 1 огірок
- 1 цибуля
- сіль
- перець
Для лаймового вінегрету:
- 2 лайма
- 1 столова ложка оцту
- 2-3 столові ложки подрібненої петрушки
- 6 столових ложок оливкової олії
- терта цедра половини лимона
- сіль
- перець
Спосіб приготування:
- Щоб приготувати червоно-зелений салат з лаймом, спочатку наріжте цибулю кільцями та помістіть її в миску, заливши холодною водою, дайте їй відпочити в холодильнику, поки ви готуєте решту.
- Зберіть у миску нарізані кабачки, нарізані половинками помідори черрі та нарізаний тонкими паличками перець.
- Додайте нарізаний кубиками авокадо та очищений і нарізаний огірок.
- Приготуйте вінегрет, у мисці емульгуйте олію з оцтом і соком двох лаймів, натертою цедрою лимона, нарізаною петрушкою, сіллю та перцем.
- Безпосередньо перед подачею додайте в миску добре відціджену цибулю, приправте 2/3 вінегрету та добре перемішайте.
- Розкладіть листя салату на сервірувальній тарілці і заправте їх вінегретом, що залишився.
- Решту овочів перекладіть в центр та подавайте червоно-зелений салат з лаймом до столу.