Салат з курятиною та нутом ідеальний для будь-якого часу, страва, яка швидко готується, здорова та дешева, для легкого, але повноцінного обіду.
Головним героєм цього рецепту є салат, ним можна насолоджуватися майже цілий рік і він зберігає всі характеристики якісного продукту. Салат багатий на калій і кальцій, є особливо соковитим, настільки, що ним можна сповна насолоджуватися без додавання солі як приправи. Він ідеально підходить як гарнір як до м’ясних, так і до рибних страв, але також може стати смачною окремою стравою, якщо поєднати його з крупами, бобовими, тунцем або сиром.
Інгредієнти:
- 3 товстих скибочки курячої грудки
- 1 головка салату
- 100 г вже відвареного нуту
- 2 огірки
- 100 г помідорів черрі
- 1 червона цибулина
- 60 г зелених оливок в розсолі
- 1 чайна ложка насіння кмину
- 1 чайна ложка копченої паприки
- сік 1 лимона
- оливкова олія
- сіль
- перець
Спосіб приготування:
- Щоб приготувати салат, спочатку змастіть курячу грудку сіллю та перцем і обсмажте її на плиті з обох боків, перевіряючи, щоб вона добре просмажилась всередині перед тим, як закінчити готувати.
- Дайте м’ясу відпочити 5 хвилин і наріжте його соломкою. Тримайте його осторонь.
- У невеликій мисці змішайте нут з олією, сіллю, кмином і копченою паприкою, щоб він добре ароматизувався.
- Цибулю наріжте дуже дрібними кільцями. Огірки очистити від шкірки і нарізати кільцями. Помідори черрі розрізати навпіл.
- В іншу велику миску зберіть листя салату, які ви ретельно вимили та висушили, оливки, нут, огірки, помідори черрі та червону цибулю.
- Заправте олією, сіллю, перцем, лимонним соком і перемішайте.
- Перекладіть салат з курятиною та нутом на порційні тарілки та подавайте до столу.