Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Тірамісу з заварним кремом

Тірамісу з заварним кремом

Тірамісу з заварним кремом – це десерт, в якому класичний крем з замінений заварним кремом та присутні збиті вершки для вершкового смаку та повітряної консистенції класичного крему. В цьому варіанті печиво савоярді також необхідно просочити кавою, в яку при необхідності можна додати краплю лікеру.

Тірамісу є одним із найвідоміших десертів у світі, і перш за все, предметом численних переосмислень, тому варіації інгредієнтів не є рідкістю. Є ті, хто готує версію без сирих яєць, ті, хто замінює савоярді на печиво Pavesini, ті, хто готує без кави, і ті, хто персоналізує його з додаванням фруктів.

Сьогодні пропонуємо вам вершкове та ароматне тірамісу, адже заварний крем також можна присмачити лимонною цедрою чи ваніллю.

Яким би способом він не був приготований, його завжди варто спробувати, навіть у такому варіанті із заварним кремом.

Інгредієнти:

Для крему:

  • 500 мл незбираного молока
  • пів стручка ванілі
  • 3 жовтки
  • 60 г цукру
  • 40 г борошна

Для тірамісу:

  • 300 г печива савоярді
  • 250 мл рідких вершків
  • несолодка кава (3 чашки кави)
  • 1 склянка лікеру (за бажанням)

Для прикрашення:

  • не солодкий какао-порошок

Спосіб приготування:

Почнемо з приготування заварного крему:

  1. Доведіть молоко майже до кипіння в каструлі, приправивши його половиною стручка ванілі.
  2. У мисці з’єднайте яєчні жовтки з цукровим піском і перемішайте ручним віночком або електричним міксером.
  3. Додаємо просіяне борошно, продовжуючи перемішувати.
  4. Вийміть стручок ванілі з молока і влийте в молоко суміш яєць, цукру і борошна.
  5. Дайте суміші загуснути на повільному вогні, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки.
  6. Коли крем досягне потрібної консистенції, дайте йому повністю охолонути, перш ніж використовувати для приготування тірамісу.
  7. У мисці збийте віночком вершки і потроху додайте їх до заварного крему, обережно перемішуючи знизу вгору лопаткою.

На цьому етапі можна почати збирати тірамісу із заварним кремом.

  1. Розпочинайте з приправлення кави лікером у досить великій мисці, яка дозволить легко намочити савоярді.
  2. На дно форми, приблизно 20х20 см, покладіть трохи попередньо приготовленого крему і почніть викладати швидко змочені в каві пальчики.
  3. Покрийте перший шар викладених савоярді кремом і переходьте до наступного шару печива, до якого потім додайте крем і продовжуйте доки не закінчаться наявні інгредієнти.
  4. Після завершення складання поставте Тірамісу в холодильник принаймні на 3 години або більше, щоб інгредієнти добре осіли та зкріпились між собою.
  5. Перед подачею посипте поверхню торта какао-порошком, просіявши його.