Немає нічого кращого, ніж взяти смачне, блискуче свиняче реберце барбекю та відкусити його. Вам навіть не знадобиться коптильня чи барбекю, щоб приготувати вдома смачні свинячі реберця, які тануть у роті, пальчики оближеш. Все, що вам потрібно, це духовка. Не кажучи вже про домашній соус для барбекю.
Вибираючи свинячі реберця в продуктовому магазині, варто звернути увагу на кілька речей. Йдіть у м’ясний відділ і не бійтеся просити допомоги! Слідкуйте за тим, щоб на кістках було багато м’яса, інакше вони можуть випасти під час приготування ребер. Шукайте свинячі реберця без жиру на поверхні, оскільки ми хочемо м’ясисті, а не жирні. Що стосується свіжого чи замороженого, свіже завжди краще, але заморожене підійде в крайньому випадку.
Інгредієнти:
- 1 ст.л. – сіль
- 2 ч.л. – часниковий порошок
- 1 ч.л. – цибульного порошку
- 1/2 ч.л. – свіжо помеленого чорного перцю
- 1 ст.л. – порошок чилі
- 1 ч.л. – паприка
- 1/4 ч.л. – перець стручковий кайєннський
- 1 кг – свинячі реберця
- домашній соус барбекю
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 150°С.
- У невеликій мисці змішайте сіль, часниковий порошок, цибульний порошок, перець, порошок чилі, паприку та кайенський перець до поєднання.
- Якщо на ребрах все ще є тонка прозора мембрана її потрібно видалити. За допомогою ножа почніть з одного кінця ребер і обережно просуньте його під мембрану, поки не відокремите достатньо мембрани, щоб триматися. Використовуйте паперовий рушник, щоб тримати мембрану. За допомогою ложки або ножа повільно потягніть мембрану, доки вона не від’єднається від ребер.
- Натріть приправою ребра з обох сторін. Покладіть ребра м’ясом догори на деко. Якщо необхідно, обріжте кілька ребер та розкладіть їх усі так, щоб вони помістилися на деко.
- Щільно накрийте деко алюмінієвою фольгою та запікайте до м’якості приблизно 2,5-3 години. М’ясо повинно практично відставати від кістки.
- Поки реберця в духовці, приготуйте соус барбекю.
- Вийміть ребра з духовки. Зніміть фольгу і щедро змастіть обидві сторони приготованих ребер соусом барбекю.
- Розмістіть решітку у верхній третині духовки. Смажте реберця 2-4 хвилини, поки соус барбекю не почне карамелізуватися. Слідкуйте за ними уважно, щоб не підгорів.
- Вийміть з духовки, покладіть фольгу поверх ребер і дайте їм відпочити 10 хвилин, перш ніж подати.