Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Салат з курятиною та нутом

Салат з курятиною та нутом

Салат з курятиною та нутом ідеальний для будь-якого часу, страва, яка швидко готується, здорова та дешева, для легкого, але повноцінного обіду.

Головним героєм цього рецепту є салат, ним можна насолоджуватися майже цілий рік і він зберігає всі характеристики якісного продукту. Салат багатий на калій і кальцій, є особливо соковитим, настільки, що ним можна сповна насолоджуватися без додавання солі як приправи. Він ідеально підходить як гарнір як до м’ясних, так і до рибних страв, але також може стати смачною окремою стравою, якщо поєднати його з крупами, бобовими, тунцем або сиром.

Інгредієнти:

  • 3 товстих скибочки курячої грудки
  • 1 головка салату
  • 100 г вже відвареного нуту
  • 2 огірки
  • 100 г помідорів черрі
  • 1 червона цибулина
  • 60 г зелених оливок в розсолі
  • 1 чайна ложка насіння кмину
  • 1 чайна ложка копченої паприки
  • сік 1 лимона
  • оливкова олія
  • сіль
  • перець

Спосіб приготування:

  1. Щоб приготувати салат, спочатку змастіть курячу грудку сіллю та перцем і обсмажте її на плиті з обох боків, перевіряючи, щоб вона добре просмажилась всередині перед тим, як закінчити готувати.
  2. Дайте м’ясу відпочити 5 хвилин і наріжте його соломкою. Тримайте його осторонь.
  3. У невеликій мисці змішайте нут з олією, сіллю, кмином і копченою паприкою, щоб він добре ароматизувався.
  4. Цибулю наріжте дуже дрібними кільцями. Огірки очистити від шкірки і нарізати кільцями. Помідори черрі розрізати навпіл.
  5. В іншу велику миску зберіть листя салату, які ви ретельно вимили та висушили, оливки, нут, огірки, помідори черрі та червону цибулю.
  6. Заправте олією, сіллю, перцем, лимонним соком і перемішайте.
  7. Перекладіть салат з курятиною та нутом на порційні тарілки та подавайте до столу.