Салат з куркою швидкий і простий рецепт, ідеально підходить для апетитного обіду, як окрема страва або повноцінне друге, готове за п’ятнадцять хвилин. Ця заготовка складається з смаженої або вареної курки, хрусткої селери та листя салату та ніжного майонезу, який огортає інгредієнти, не обтяжуючи їх.
Явно англосаксонського походження, курячий салат тепер став частиною наших харчових звичок. Це дуже простий рецепт, який дозволяє приготувати одну смачну страву на основі м’яса та овочів, яка ідеально підходить для обіду або легкої вечері.
Основне правило – починати з холодної курки. Незалежно від того, чи це смажена чи варена курка, чи грудка на грилі, важливо приготувати їх заздалегідь, щоб м’ясо було компактним і смачнішим під час використання. Крім грудки, використовуйте стегна, зробите салат набагато смачнішим.
Приготуйте майонез самостійно, рецепт не складний, а смак нескінченно чудовий.
Інгредієнти:
- 400 г вареної або холодної запеченої курки
- 100 г білої селери
- листя салату
- чорні маслини без кісточок
- каперси (за бажанням)
- майонез
- сіль
- чорний перець
Спосіб приготування:
- Щоб приготувати салат з куркою, почніть подрібнювати м’ясо ножем. Отримані шматочки і смужки не обов’язково повинні бути однакового розміру.
- Селеру помити й обсушити, видалити всі нитки, а потім нарізати невеликими шматочками.
- Листя салату промити і обсушити. Зберіть курку та нарізану селеру у велику салатницю.
- Салат наріжте соломкою і додайте до курки з селерою.
- Приготуйте майонез з одного яйця, дотримуючись основного рецепту і нехай він буде досить рідким. Розподіліть його по салату.
- Додайте чорні оливки, за бажанням каперси, добре перемішайте та приправте сіллю та свіжомеленим перцем.
- Подавайте курячий салат негайно.