Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Песто з волоського горіха

Песто з волоського горіха

Песто з волоського горіха – типова приправа лігурійської гастрономії, Італія. Сирий соус із ніжним смаком ідеально підходить для свіжої фаршированої пасти, трофі, а також до страви з лінгвіні. Рецепт, який не складе великих труднощів, але може дати нові нотки смаку обіду чи вечері.

Інгредієнти для його приготування дуже прості: часник, тертий сир, панірувальні сухарі, замочені в молоці, оливкова олія, ядра волоських горіхів. Останні необхідно бланшувати і очистити від шкірки, щоб надати соусу ніжності і уникнути гіркого присмаку.

Коли цей рецепт готується традиційно, то передбачає використання мармурової ступки. Однак, якщо у вас її немає, ви можете використовувати блендер чи інше кухонне начиння, все одно отримуючи більш ніж задовільний результат.

Якщо ви готуєте його у великих кількостях і не споживаєте його відразу, ви можете зберігати песто з волоським горіхом кілька днів у холодильнику в герметичному контейнері, подбавши про те, щоб поверхня соусу була покрита тонким шаром оливкової олії.

Інгредієнти:

  • 180 г ядер волоських горіхів
  • 50 г тертого пармезану
  • 1 зубчик часнику
  • 50 г сухарів
  • 150 мл молока
  • 5 столових ложок оливкової олії
  • сіль
  • перець

Спосіб приготування:

  1. Щоб приготувати песто з волоським горіхом, почніть із сухарів. Видаліть скоринку та наріжте їх скибочками, а потім дайте їм розм’якшитися з невеликою кількістю молока.
  2. Нагрійте трохи води в каструлі і, як тільки вона закипить, додайте ядра волоських горіхів. Варіть їх приблизно 2 хвилини, потім добре процідіть і дайте охолонути.
  3. Як тільки ядра охолонуть, очистіть їх від шкірки, намагаючись якомога більше видалити шкірку, яка їх покриває. Перекладіть їх у ступку, додайте зубчик часнику і розітріть до отримання зернистої суміші. У цей момент додайте сухарі, добре віджаті від молока.
  4. Продовжуйте розтирати все обертальними рухами товкачика і, коли ви отримаєте однорідну суміш, почніть додавати олію по одній ложці за раз.
  5. Коли додасте усю олію, додайте тертий пармезан і продовжуйте все перемішувати. Приправте сіллю і перцем. Якщо ваш песто занадто сухий, ви можете додати трохи молока, поки не отримаєте бажану консистенцію.
  6. Після готовності ви можете використовувати песто з волоським горіхом, щоб приправити макарони за смаком.