Солодкі та хрусткі морквяні чіпси – чудовий гарнір. Простий рецепт, який можна приготувати за кілька хвилин, а також ідеально підходить як закуска до аперитиву або надзвичайно смачна веганська закуска.
Овочеві чіпси – це завжди смачно та апетитно, так само як і морквяні чіпси, хрусткі та солодкі закуски, які є чудовим гарніром до м’ясних та рибних страв, приготованих простим способом.
Готувати їх дуже просто. Моркву наріжте тонкими скибочками, обсмажте, посипте сіллю. Вони також підійдуть як аперитив або супер смачна вегетаріанська закуска. Подавайте їх разом із картопляними чіпсами, як смажені овочі, їх потрібно їсти в міру, але на цей раз із великим задоволенням.
Для більш легкої версії приготуйте ті самі морквяні чіпси в духовці, нарізавши їх, просто приправте їх на деку двома столовими ложками олії та готуйте в попередньо розігрітій конвекційній духовці при 150°C приблизно 40 хвилин, перевернувши на середині випікання.
Інгредієнти:
- 500 г моркви
- сіль
- олія (оливкова, ріпакова)
Спосіб приготування:
- Спочатку обріжте кінці моркви і ретельно очистіть її від шкірки.
- Добре промийте і висушіть.
- Наріжте її дуже тонкими пластинками.
- У каструлі нагрійте багато олії, поки вона не досягне температури 170°С.
- Занурюйте в олію по декілька шматочків моркви і дайте їм смажитися кілька хвилин, перевертаючи їх двома виделками, поки вони не стануть хрусткими і золотистими.
- Дайте обсмаженим шматочкам моркви стекти на решітці, а потім на паперовому кухонному рушнику, який вбере зайву олію.
- Посипте морквяні чіпси сіллю і негайно подавайте.