Малинове різдвяне печиво – це простий і веселий спосіб відсвяткувати Різдво креативно та солодко. Це пісочне печиво з начинкою з малинового варення ідеально підходить для сніданку, перекусу або для вишуканого відпочинку.
Рецепт малинового різдвяного печива простий у приготуванні, після приготування пісочного тіста необхідно отримати печиво тієї форми, яка вам подобається, головне, щоб зверху був отвір у центрі, для начинки.
Використаємо трафарет у формі ялинки та малиновий джем, але ви можете персоналізувати коржики, використати форму зірки чи пряникового чоловічка та наповнювати їх чим завгодно, іншим джемом, який вам подобається, або кремом для намазування, як-от Нутелла. Ви можете побалувати себе, розкрити свій творчий потенціал і різдвяний дух.
Якщо ви шукаєте такі ласощі, щоб подати або подарувати своїм гостям на майбутні свята, ви можете спробувати ці рецепти: «Ялинкове печиво» чи «Імбирні пряники».
Інгредієнти:
- 250 г борошна
- 125 г холодного вершкового масла
- 100 г цукрової пудри
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1 яйце
- пів стручка ванілі
- 1 щіпка солі
- малинове варення
- цукрова пудра для посипання
Спосіб приготування:
- Щоб приготувати малинове різдвяне печиво, спочатку приготуйте пісочне тісто. Міксером змішайте охолоджене масло з цукром на низькій швидкості. Додайте яйце і швидко перемішайте.
- Потім додайте борошно, розпушувач, щіпку солі та насіння, витягнуте з стручка ванілі. Все перемішайте рівно стільки, щоб вийшла однорідна паста без прожилок масла.
- Візьміть пісочне тісто, переробіть його і руками надайте йому форму батона, загорніть його в плівку. Залиште відпочити в холодильнику на 30 хвилин. Крім того, ви можете приготувати пісочне тісто вручну.
- Візьміть тісто з холодильника і розкачайте його на присипаній борошном поверхні за допомогою качалки, довівши його до товщини приблизно 4 мм.
- Формочкою для печива діаметром приблизно 5-6 см виріжте з тіста багато фігур, яких має бути парна кількість, тому що для складання кожного печива вам знадобиться дві половинки. Ви залишите одну половину з них цілою, а в іншій половині ви зробите центральний отвір за допомогою маленької формочки для печива у формі ялинки або за допомогою формочки для печива такої ж форми та діаметра, яка вже має центральний отвір.
- Розкладіть отримані заготовки на деку, застеленому папером для випікання.
- Випікайте їх у духовці, розігрітій до 180°С, по одному деку приблизно 12 хвилин або поки вони не підрум’яняться.
- Вийміть печиво з духовки та дайте йому охолонути на решітці.
- Посипте цукровою пудрою лише печиво з отворами.
- За допомогою чайної ложки розподіліть трохи джему по цілому печиву, покладіть печиво з отвором зверху та обережно натисніть, щоб закріпити їх. Дійте так само, поки не збирете все.
- Малинове різдвяне печиво готове до подачі!