Даних інгедієнтів вистачить для приготування приблизно ста не дуже великих вареників. Для приготування меншої кількості вареників візьміть відповідно меншу кількість інгредієнтів.
Відпочинок тіста: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Загальний час приготування: 40 хвилин
Інгредієнти:
- 1 кг пшеничного борошна
- 600 мл води
- 100 грам вершкового масла
- 1 ч.л. (повна) солі
Спосіб приготування:
- Борошно помістити у велику миску, додати сіль і добре перемішати.
- У невеликій каструльці довести до кипіння воду з маслом.
- Тонким струменем вливати гарячу воду в тісто, постійно мішаючи, якщо вручну, тоді великою дерев’яною ложкою, якщо в планетарному міксері, тоді за допомогою насадки “гак”.
- Мішати до однорідності. Якщо тісто вимішуєте вручну, тоді після перемішування дерев’яною ложкою, трохи почекайте, щоб тісто трохи охололо і гарненько вимісіть його руками. Якщо тісто прилипає до рук, тоді досипте ще трохи муки. Все залежить від вмісту вологи в борошні.
- Сформуйте з тіста кулю і накрийте трохи вологим рушником.
- Залиште тісто відпочивати 30-60 хвилин.
- Після закінчення вказаного часу, можете приступати до ліплення.