Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Заварне тісто для вареників і пельменів

Заварне тісто для вареників і пельменів

Даних інгедієнтів вистачить для приготування приблизно ста не дуже великих вареників. Для приготування меншої кількості вареників візьміть відповідно меншу кількість інгредієнтів.

Відпочинок тіста: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Загальний час приготування: 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 кг пшеничного борошна
  • 600 мл води
  • 100 грам вершкового масла
  • 1 ч.л. (повна) солі

Спосіб приготування:

  1. Борошно помістити у велику миску, додати сіль і добре перемішати.
  2. У невеликій каструльці довести до кипіння воду з маслом.
  3. Тонким струменем вливати гарячу воду в тісто, постійно мішаючи, якщо вручну, тоді великою дерев’яною ложкою, якщо в планетарному міксері, тоді за допомогою насадки “гак”.
  4. Мішати до однорідності. Якщо тісто вимішуєте вручну, тоді після перемішування дерев’яною ложкою, трохи почекайте, щоб тісто трохи охололо і гарненько вимісіть його руками. Якщо тісто прилипає до рук, тоді досипте ще трохи муки. Все залежить від вмісту вологи в борошні.
  5. Сформуйте з тіста кулю і накрийте трохи вологим рушником.
  6. Залиште тісто відпочивати 30-60 хвилин.
  7. Після закінчення вказаного часу, можете приступати до ліплення.