Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Безглютеновий заварний крем

Безглютеновий заварний крем

Безглютеновий заварний крем – це варіант однієї з основних кондитерських заготовок, універсальний і високо цінований, окрім того підходить людям, які не можуть споживати глютен.

Процедура така ж, як і для класичного крему, але серед інгредієнтів ми знаходимо картопляний крохмаль, який, можливо, можна замінити іншими безглютеновими видами на ринку.

Цим кремом можна наповнювати багато десертів, таких як торти та мільфей, а також задовольнити людей, які, на жаль, через непереносимість інакше не змогли б насолодитися смачними десертами. Крім того, можна подати безглютеновий заварний крем в порційних чашках зі свіжими фруктами або шоколадною стружкою, щоб отримати апетитний десерт, який ідеально підходить для завершення багатої трапези.

Цедру лимона можна замінити ваніллю. За особистим смаком можна збільшити кількість цукру.

Інгредієнти:

  • 500 мл незбираного молока
  • цедра лимона
  • 3 жовтки
  • 60 г цукру
  • 40 г картопляного або кукурудзяного крохмалю

Спосіб приготування:

  1. Розбиваємо яйця і відокремлюємо жовтки від білків.
  2. Жовтки перекладаємо в каструлю, додаємо цукор і картопляний крохмаль та перемішуємо. Перемішувати потрібно безперервно, намагаючись запобігти утворенню грудок і дозволяємо всім інгредієнтам добре змішатися.
  3. На цьому етапі влийте холодне молоко і продовжуйте перемішувати, стежачи за тим, щоб уся рідина влилася в попередньо приготовлену суміш.
  4. Натріть цедру добре вимитого лимона прямо в каструлю, щоб надати більш виразний смак крему.
  5. У цей момент поставте заварний крем на вогонь, доведіть його до кипіння, не перестаючи інтенсивно помішувати.
  6. Як тільки почне закипати, зменшіть вогонь до мінімуму і дайте варитися ще дві хвилини.
  7. Нарешті знімаємо з вогню і даємо охолонути.
  8. Щоб крем не втратив однорідну консистенцію, його необхідно помішувати, поки він повністю не охолоне.
  9. Дайте йому відпочити в холодильнику приблизно 2-3 години перед використанням.