Цукіні запечені з моцарелою – смачний і оригінальний гарнір, легкий і універсальний рецепт, щоб подати ці улюблені овочі до столу в смачному і красивому варіанті.
За допомогою цього легкого та загалом швидкого рецепту ви справите чудове враження, не докладаючи жодних зусиль. Цукіні запечені з моцарелою – це смачний гарнір до споживання цих двох інгредієнтів, які дуже часто доступні в оригінальному вигляді.
Розташування елементів на деку також своєрідне, скибочки цукіні та скибочки моцарели чергуються, злегка накладаючи один на одного, що сприяє кінцевому врожаю. Якщо ви використовуєте моцарелу фіорділатте, переконайтеся, що ви позбулися надлишку рідини, щоб уникнути наявності зайвої зідини під час приготування, ви можете використовувати моцарелу для піци або розтягнутий сир, наприклад провола.
Інгредієнти:
- 4 середніх цукіні
- 3 моцарели
- тертий сир Пармезан
- оливкова олія
- сіль
- перець
Спосіб приготування:
- Щоб приготувати запечені кабачки з моцарелою, спочатку вимийте овочі, обсушіть їх, потім обріжте і наріжте тонкими скибочками приблизно 2-3 мм.
- Наріжте моцарелу скибочками і дайте їй стекти, щоб вона втратили зайву рідину.
- Дно прямокутної форми (у нас 30х25 см) змастіть невеликою кількістю олії і викладіть кабачки і моцарелу, чергуючи шматочки кабачка з шматочками моцарелли, утворюючи акуратні стовпчики.
- Продовжуйте так, поки формадля запікання не заповниться повністю.
- Посолити, скропити крапелькою олії, посипати перцем і посипати пармезаном.
- Випікайте при 180°C приблизно 20 хвилин.
- Для отримання хрусткої скоринки встановіть гриль на середню інтенсивність на кілька хвилин до золотистого кольору поверхні.
- Запечіть кабачки з моцарелою і подавайте.