Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Торт Мелінда

Торт Мелінда

Торт Мелінда простий у приготуванні десерт. Поєднання ніжних і дуже апетитних смаків, завдяки яким день починається прямо зі сніданку.

Цей торт також може стати відмінною закускою, якою можна поділитися з друзями. Солодка перерва на будь-яку пору року, яка чимось нагадує бабусині десерти, але в сучасному варіанті.

Торт Мелінда має м’яку та розсипчасту консистенцію, замість класичного пісочного тіста використовується тісто сабле, у якому вершкове масло поєднується з борошном для отримання легкого та смачного результату.

Якщо хочете, ви можете додати трохи кориці до останньої посипки цукровою пудрою.

Інгредієнти:

Для основи, тіста сабле:

  • 250 г вершкового масла
  • 120 г цукру
  • 1 яйце
  • 8 г ваніліну
  • 2 г солі
  • 370 г борошна

Для тіста-начинки:

  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукрової пудри
  • цедра 1 лимона
  • щіпка солі
  • 2 яйця
  • 110 г борошна
  • 100 г нарізаних кубиками яблук
  • 40 г кишмишу
  • 10 г рому
  • абрикосове пюре

Спосіб приготування:

  1. Змішайте масло, цукор, ванілін, сіль і борошно міксером. До отриманої суміші додайте яйце і знову перемішайте кілька секунд.
  2. Розкачайте тісто так, щоб вийшов диск. Покладіть корж на пергаментний папір, поставте в морозилку на 15-20 хвилин. Тим часом у збийте міксером масло з цукром, сіллю та цедрою лимона.
  3. На цьому етапі, щоб перейти до наступного кроку, наріжте яблука кубиками, а родзинки покладіть для мацерації в ромі на годину.
  4. Потім додайте яйця по черзі з борошном в суміш, перемішуючи міксером. Нарешті додайте фрукти.
  5. Вистеліть форму для торта діаметром 16-18 см тістом для сабле, яке ви дістали з морозильника, і викладіть тісто-начинку на тонкий шар абрикосового пюре. Залиште в стороні трохи обрізків тіста для сабле, які вам незабаром знадобляться.
  6. Завершіть начинку торта, розкришивши відкладене тісто по всій поверхні.
  7. Випікайте торт в духовці при 170°С 35 хвилин.
  8. Після приготування дайте охолонути і посипте цукровою пудрою.