Торт Мелінда простий у приготуванні десерт. Поєднання ніжних і дуже апетитних смаків, завдяки яким день починається прямо зі сніданку.
Цей торт також може стати відмінною закускою, якою можна поділитися з друзями. Солодка перерва на будь-яку пору року, яка чимось нагадує бабусині десерти, але в сучасному варіанті.
Торт Мелінда має м’яку та розсипчасту консистенцію, замість класичного пісочного тіста використовується тісто сабле, у якому вершкове масло поєднується з борошном для отримання легкого та смачного результату.
Якщо хочете, ви можете додати трохи кориці до останньої посипки цукровою пудрою.
Інгредієнти:
Для основи, тіста сабле:
- 250 г вершкового масла
- 120 г цукру
- 1 яйце
- 8 г ваніліну
- 2 г солі
- 370 г борошна
Для тіста-начинки:
- 100 г вершкового масла
- 100 г цукрової пудри
- цедра 1 лимона
- щіпка солі
- 2 яйця
- 110 г борошна
- 100 г нарізаних кубиками яблук
- 40 г кишмишу
- 10 г рому
- абрикосове пюре
Спосіб приготування:
- Змішайте масло, цукор, ванілін, сіль і борошно міксером. До отриманої суміші додайте яйце і знову перемішайте кілька секунд.
- Розкачайте тісто так, щоб вийшов диск. Покладіть корж на пергаментний папір, поставте в морозилку на 15-20 хвилин. Тим часом у збийте міксером масло з цукром, сіллю та цедрою лимона.
- На цьому етапі, щоб перейти до наступного кроку, наріжте яблука кубиками, а родзинки покладіть для мацерації в ромі на годину.
- Потім додайте яйця по черзі з борошном в суміш, перемішуючи міксером. Нарешті додайте фрукти.
- Вистеліть форму для торта діаметром 16-18 см тістом для сабле, яке ви дістали з морозильника, і викладіть тісто-начинку на тонкий шар абрикосового пюре. Залиште в стороні трохи обрізків тіста для сабле, які вам незабаром знадобляться.
- Завершіть начинку торта, розкришивши відкладене тісто по всій поверхні.
- Випікайте торт в духовці при 170°С 35 хвилин.
- Після приготування дайте охолонути і посипте цукровою пудрою.