Лазанья з кабачків без пасти – легкий і смачний рецепт. Альтернативний і полегшений варіант культової італійської страви, лазанья з кабачків, може бути подана як перша страва або як основна. Томатне пюре, базилік і сир скаморца для тріумфу середземноморських смаків.
Саме тоненькі скибочки цукіні замінюють листи яєчної пасти і складають шари цього «пастічіо», приправленого томатним соусом, великою кількістю ароматного базиліка, тертим сиром скаморца та Грана Падано.
Лазанья з кабачків без пасти досить проста у приготуванні страва. Заздалегідь можна обсмажити скибочки цукіні, так при готуванні вони виділять менше води. Час перебування в духовці скорочується приблизно на 10 хвилин.
Інгредієнти:
- 600 г довгих кабачків
- 400 г томатного пюре
- 300 г сиру Скаморца
- тертий сир Грана Падано
- свіжий базилік
- оливкова олія
- сіль
- перець
Спосіб приготування:
- Спочатку приправте томатне пюре олією, дрібкою солі, свіжомеленим перцем і кількома подрібненими листочками базиліка.
- Поки пюре приправляється, очистіть кабачки і наріжте їх тонкими скибочками вздовж.
- Дно форми для запікання (приблизно 30х20 см) змастіть невеликою кількістю олії, викладіть пару ложок соусу і викладіть шар скибочок цукіні, трохи внахлест один на одного.
- Приправити 2-3 ложками томатного пюре, кількома листочками базиліка і жменею тертого сиру скаморца з великими дірочками.
- Таким же чином продовжуйте складати шари, поки не закінчаться інгредієнти.
- Останнім шаром викладіть щедру жменю тертого грана падано. Збризніть олією і відправте в духовку, розігріту до 180°С. Готуйте 25 хвилин.
- Дістаньте лазанью з кабачків без макаронів з духовки, коли вони добре підрум’яняться, і подавайте їх після того, як вони охолонуть і відстояться.