Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Піко де Галло (Свіжа сальса)

Піко де Галло (Свіжа сальса)

Домашнє піко де галло (Свіжа сальса) – найкраща! Нарізані свіжі помідори, перець чилі, червона цибуля, кінза та лайм призначені для споживання у свіжому вигляді.

Інгредієнти:

  • Від 2 до 3 свіжих помідорів середнього розміру
  • половинка червоної цибулі
  • 2 серрано чилі або 1 халапеньо чилі (стебла, ребра, насіння видалено), менше або більше за смаком
  • Сік одного лайма
  • пів склянки нарізаної кінзи
  • сіль і перець за смаком
  • щіпку сушеної орегано (розсипте в пальцях перед додаванням), більше за смаком
  • щіпка меленого кмину, більше за смаком

Спосіб приготування:

  1. Наріжте дрібними кабиками помідори, чилі та цибулю. Будьте обережні при роботі з перцем чилі. Використовуйте з ними пластикову сумку або одноразові рукавички, або ретельно вимийте руки з милом і гарячою водою після обробки і не торкайтесь очей протягом декількох годин.
  2. Відкладіть частину насіння від перцю. Якщо сальса недостатньо гостра, можна додати кілька для більшої гостроти.
  3. Помістіть усі інгредієнти в ємність для готування соусу, додайте сік лайма та перемішайте.
  4. Помістіть достатьню кількість змішених інгредієнтів у порційну тарілку.
  5. Додайте сіль і перець за смаком. Якщо чилі робить сальсу занадто гострою, додайте ще трохи подрібненого помідора. Якщо соус недостатньо гострий, обережно додайте кілька насінин чилі або додайте трохи більше меленого кмину.
  6. Дайте сальсі постояти годину, щоб аромати поєдналися.

Подавати:

Подавати з чіпсами, тортилья, тако, бурріто, тостадами, кесадільями, пінто або чорною квасолею. Сальса  може зберігатиметься в холодильнику до 5 днів.