Домашнє піко де галло (Свіжа сальса) – найкраща! Нарізані свіжі помідори, перець чилі, червона цибуля, кінза та лайм призначені для споживання у свіжому вигляді.
Інгредієнти:
- Від 2 до 3 свіжих помідорів середнього розміру
- половинка червоної цибулі
- 2 серрано чилі або 1 халапеньо чилі (стебла, ребра, насіння видалено), менше або більше за смаком
- Сік одного лайма
- пів склянки нарізаної кінзи
- сіль і перець за смаком
- щіпку сушеної орегано (розсипте в пальцях перед додаванням), більше за смаком
- щіпка меленого кмину, більше за смаком
Спосіб приготування:
- Наріжте дрібними кабиками помідори, чилі та цибулю. Будьте обережні при роботі з перцем чилі. Використовуйте з ними пластикову сумку або одноразові рукавички, або ретельно вимийте руки з милом і гарячою водою після обробки і не торкайтесь очей протягом декількох годин.
- Відкладіть частину насіння від перцю. Якщо сальса недостатньо гостра, можна додати кілька для більшої гостроти.
- Помістіть усі інгредієнти в ємність для готування соусу, додайте сік лайма та перемішайте.
- Помістіть достатьню кількість змішених інгредієнтів у порційну тарілку.
- Додайте сіль і перець за смаком. Якщо чилі робить сальсу занадто гострою, додайте ще трохи подрібненого помідора. Якщо соус недостатньо гострий, обережно додайте кілька насінин чилі або додайте трохи більше меленого кмину.
- Дайте сальсі постояти годину, щоб аромати поєдналися.
Подавати:
Подавати з чіпсами, тортилья, тако, бурріто, тостадами, кесадільями, пінто або чорною квасолею. Сальса може зберігатиметься в холодильнику до 5 днів.