Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Легкий яблучний пиріг

Легкий яблучний пиріг

Легкий яблучний пиріг – це простий і смачний десерт, який ідеально підходить для сніданку чи перекусу. Цей пиріг також можна подавати як десерт, можливо, поруч із кулькою ванільного морозива. Прикольний рецепт, який можна приготувати, замінивши яблука соковитими грушами. А успіх завжди гарантований!

М’який, простий і класичний, легкий яблучний пиріг містить усі типові характеристики найулюбленішого десерту «кекс». Невелика кількість інгредієнтів, швидка і проста процедура приготування, а шматочок цього яблучного пирога стане ідеальним десертом після вечері з друзями. Якщо хочете, ви можете доповнити цей десерт кулькою ванільного морозива, або шматочком збитих вершків з корицею.

Основне тісто також ідеально підходить для приготування легкого грушевого пирога. Ви також можете посипати поверхню пластівцями мигдалю, подрібненим фундуком, або подрібненими фісташками за бажанням.

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук Ренет або груш Вільямс
  • 150 г борошна
  • 150 г цукру
  • 1 яйце кімнатної температури
  • 1 яєчний жовток кімнатної температури
  • пів склянки молока
  • 50 г вершкового масла
  • дріжджі
  • сік 1 лимона
  • панірувальні сухарі

Спосіб приготування:

  1. Почніть приготування легкого яблучного пирога з нарізання фруктів тонкими скибочками. Потім покладіть скибочки в миску і збризніть їх лимонним соком.
  2. Зберіть яйце, жовток і 100 грамів цукру в миску і за допомогою міксера збийте їх, поки суміш не стане світлою і піною.
  3. Додайте просіяне борошно, дріжджі, розведені в теплому молоці, і шматочки яблук, добре зціджені від лимонного соку.
  4. Форму діаметром 20-22 см змастіть маслом і посипте панірувальними сухарями.
  5. Вилийте суміш, намагаючись її вирівняти, і розподіліть масло дрібними пластівцями по поверхні. Нарешті посипте цукром, що залишився. Випікати в розігрітій до 180°С духовці 45 хвилин.
  6. Вийміть пиріг з духовки та, давши йому відпочити протягом п’яти хвилин, обережно викладіть його на тарілку для подачі.
  7. Подавайте легкий яблучний пиріг гарячим або теплим, злегка посипавши його цукровою пудрою.