Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Лазанья з кабачків без пасти

Лазанья з кабачків без пасти

Лазанья з кабачків без пасти – легкий і смачний рецепт. Альтернативний і полегшений варіант культової італійської страви, лазанья з кабачків, може бути подана як перша страва або як основна. Томатне пюре, базилік і сир скаморца для тріумфу середземноморських смаків.

Саме тоненькі скибочки цукіні замінюють листи яєчної пасти і складають шари цього «пастічіо», приправленого томатним соусом, великою кількістю ароматного базиліка, тертим сиром скаморца та Грана Падано.

Лазанья з кабачків без пасти досить проста у приготуванні страва. Заздалегідь можна обсмажити скибочки цукіні,  так при готуванні вони виділять менше води. Час перебування в духовці скорочується приблизно на 10 хвилин.

Інгредієнти:

  • 600 г довгих кабачків
  • 400 г томатного пюре
  • 300 г сиру Скаморца
  • тертий сир Грана Падано
  • свіжий базилік
  • оливкова олія
  • сіль
  • перець

Спосіб приготування:

  1. Спочатку приправте томатне пюре олією, дрібкою солі, свіжомеленим перцем і кількома подрібненими листочками базиліка.
  2. Поки пюре приправляється, очистіть кабачки і наріжте їх тонкими скибочками вздовж.
  3. Дно форми для запікання (приблизно 30х20 см) змастіть невеликою кількістю олії, викладіть пару ложок соусу і викладіть шар скибочок цукіні, трохи внахлест один на одного.
  4. Приправити 2-3 ложками томатного пюре, кількома листочками базиліка і жменею тертого сиру скаморца з великими дірочками.
  5. Таким же чином продовжуйте складати шари, поки не закінчаться інгредієнти.
  6. Останнім шаром викладіть щедру жменю тертого грана падано. Збризніть олією і відправте в духовку, розігріту до 180°С. Готуйте 25 хвилин.
  7. Дістаньте лазанью з кабачків без макаронів з духовки, коли вони добре підрум’яняться, і подавайте їх після того, як вони охолонуть і відстояться.