Салат з хліба та помідорів – це ідеальний рецепт без відходів, щоб використати черствий хліб і зробити його зіркою простої страви. Простий у приготуванні, салат з хліба та помідорів підкорює всіх своїми смаками та простотою.
Цей салат із черствого хліба та стиглих помідорів схожий на панцанелу, але є набагато простішим і швидшим. Якщо рецепт панцанели насправді передбачає фазу замочування хліба у воді і присутність серед інгредієнтів цибулі та огірків, то цей салат більш простий і з використанням черствого хліба будь-якого виду і переспілих помідорів.
Ви не знайдете точних пропорцій для його приготування, тому що їх немає. Потрібен хліб і кілька помідорів і все.
Вам доведеться підбирати кількість приправи відповідно до ваших смаків. Комусь особливо подобається гострий смак оцту, який переважає над м’якшими нотами оливкової олії. Немає ніяких правил, і це антивідходний рецепт, який вам сподобається.
Інгредієнти:
- черствий хліб
- стиглих помідорів
- оливкова олія
- оцет
- сіль
- перець
- базилік
Спосіб приготування:
- Для приготування салату з хліба і помідорів у вас вдома повинен бути черствий хліб, будь-якого сорту, бажано житній. Ви можете використовувати будь-який вид помідорів, якщо вони стиглі. Хліб та помідори наріжте шматочками неправильного розміру.
- У мисці рясно приправте помідор, він повинен бути повністю покритий. Відрегулюйте дози олії та оцту відповідно до ваших смаків. Оцет повинен відчуватися, але результат не повинен бути занадто кислим і гострим. Солимо, перчимо і перемішуємо.
- Додайте черствий хліб і знову почніть перемішувати. Ви повинні будете продовжувати помішувати, поки заправка повністю не поглинеться хлібом.
- Додайте трохи базиліка, поламаного руками.
- Дайте салату відпочити в холодильнику принаймні дві години.
- Салат з хліба і помідорів ще смачніше, якщо його з’їсти на наступний день після приготування.