Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Салат з хліба та помідорів

Салат з хліба та помідорів

Салат з хліба та помідорів – це ідеальний рецепт без відходів, щоб використати черствий хліб і зробити його зіркою простої страви. Простий у приготуванні, салат з хліба та помідорів підкорює всіх своїми смаками та простотою.

Цей салат із черствого хліба та стиглих помідорів схожий на панцанелу, але є набагато простішим і швидшим. Якщо рецепт панцанели насправді передбачає фазу замочування хліба у воді і присутність серед інгредієнтів цибулі та огірків, то цей салат більш простий і з використанням черствого хліба будь-якого виду і переспілих помідорів.
Ви не знайдете точних пропорцій для його приготування, тому що їх немає. Потрібен хліб і кілька помідорів і все.

Вам доведеться підбирати кількість приправи відповідно до ваших смаків. Комусь особливо подобається гострий смак оцту, який переважає над м’якшими нотами оливкової олії. Немає ніяких правил, і це антивідходний рецепт, який вам сподобається.

Інгредієнти:

  • черствий хліб
  • стиглих помідорів
  • оливкова олія
  • оцет
  • сіль
  • перець
  • базилік

Спосіб приготування:

  1. Для приготування салату з хліба і помідорів у вас вдома повинен бути черствий хліб, будь-якого сорту, бажано житній. Ви можете використовувати будь-який вид помідорів, якщо вони стиглі. Хліб та помідори наріжте шматочками неправильного розміру.
  2. У мисці рясно приправте помідор, він повинен бути повністю покритий. Відрегулюйте дози олії та оцту відповідно до ваших смаків. Оцет повинен відчуватися, але результат не повинен бути занадто кислим і гострим. Солимо, перчимо і перемішуємо.
  3. Додайте черствий хліб і знову почніть перемішувати. Ви повинні будете продовжувати помішувати, поки заправка повністю не поглинеться хлібом.
  4. Додайте трохи базиліка, поламаного руками.
  5. Дайте салату відпочити в холодильнику принаймні дві години.
  6. Салат з хліба і помідорів ще смачніше, якщо його з’їсти на наступний день після приготування.