Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Яблучний крамбл

Яблучний крамбл

Рецепт яблучного крамблу – смачний і альтернативний спосіб спекти яблучний пиріг, який трохи відрізняється від звичайного. Швидко і легко готується, він ідеальний від сніданку до перекусу. Яблучний крамбл – це смачний і універсальний рецепт, який створює справді вишукане поєднання з яблуками.

Яблучний крамбл потрібно готувати в два етапи: яблучну начинку та крамбл із пісочного тіста, обидва дуже прості.
Після готовності викладіть шар крамблу на формудля запікання, залийте яблучною начинкою та накрийте іншим шаром крамблу. Вуаля, тільки запікайте і яблучний крамбл готовий!

Інгредієнти:

Для пісочного тіста:

  • 260 г борошна
  • 40 г мигдального борошна
  • 110 г холодного вершкового масла
  • пів стручка ванілі
  • 1 яйце
  • 150 г цукру
  • 8 г розпушувача
  • 1 щіпка солі

Для начинки:

  • 3 яблука
  • 30 г цукру
  • цедра 1 неочищеного лимона
  • сік половинки лимона

Спосіб приготування:

  1. Щоб яблуко розсипалося, спочатку очистіть яблука від шкірки, розріжте їх на четвертинки та видаліть серцевину.
  2. Наріжте їх кубиками однакового розміру, потім варіть їх у сковороді з антипригарним покриттям разом із цукром, відцідженим соком і тертою лимонною цедрою приблизно 15 хвилин, періодично помішуючи, поки вони не висохнуть. Вийміть і дайте охолонути, розклавши їх в один шар на тарілці.
  3. Тим часом приготуйте суміш для крихти. У мисці змішайте в кубиках холодне вершкове масло з цукром протягом 1 хвилини на низькій швидкості міксера.
  4. Додайте яйце, насіння ванілі, борошно та розпушувач, а потім мигдальне борошно.
  5. Перемішайте все рівно стільки, щоб отримати розсипчасту суміш.
  6. Поставте в холодильник для відпочинку на 30 хвилин.
  7. Змастіть маслом квадратну форму діаметром 23 см і застеліть її пергаментним папером.
  8. Покладіть трохи більше половини крамблу на дно форми, злегка притиснувши краї.
  9. Зверху викладаємо охолоджену яблучну начинку і покриваємо крихтами з пісочного тіста, що залишилися.
  10. Випікаємо в розігрітій до 180 °С духовці 30-35 хвилин.
  11. Вийміть з духовки і дайте повністю охолонути, перш ніж подавати яблучний крамбл.