Перетворіть своє шоколадне печиво на торт для особливого випадку, за цим рецептом ” Шоколадний торт-печиво “. Зробити торт набагато простіше, ніж готувати десятки окремих печив, і це чудовий десерт на день народження чи вечірку.
Прикрасьте торт посипаннями відповідно до сезону чи події.
Інгредієнти:
Для шоколадного торту-печива:
- 250 г борошна універсального
- 1 чайна ложка соди
- 3/4 чайної ложки солі
- 170 г вершкового масла
- 200 г (склянка) цукру
- 1 велике яйце
- 1 великий яєчний жовток
- 2 чайні ложки ванільного екстракту
- 1 чашка напівсолодкої шоколадної стружки
Для шоколадної глазурі:
- 2 склянки цукру
- 4 столові ложки какао-порошку
- 4 столові ложки вершкового масла
- 4-5 столових ложок згущеного молока, молока або легких вершків
- Посипання, для начинки, за бажанням
Спосіб приготування:
Для шоколадного торту-печива:
- Попередньо розігрійте духовку до 180℃.
- Змастіть маслом дно та боки 22-23 см форми для пирога. При бажанні відріжте шматок пергаментного паперу і помістіть його в форму, злегка змастіть папір маслом.
- У мисці з’єднайте борошно, харчову соду та сіль. Перемішайте ложкою або віночком, щоб ретельно змішати.
- У мисці за допомогою електричного міксера збийте розм’якшене вершкове масло з цукром, приблизно 2-3 хвилини, або поки воно не стане легким і пишним.
- Вбийте ціле яйце і ретельно перемішайте.
- Додайте яєчний жовток і 2 чайні ложки ваніліну і збивайте до повного змішування.
- На низькій швидкості міксера додайте сухі інгредієнти, перемішати до зволоження.
- Дерев’яною ложкою або лопаткою додайте всю шоколадну стружку, крім однієї-двох столових ложок, у тісто для печива.
- Рівномірно розподіліть тісто для печива в підготовлену форму для випічки. Посипте рештою 1 або 2 столовими ложками шоколадної стружки і злегка втисніть її в тісто.
- Випікайте приблизно від 22 до 25 хвилин або до золотисто-коричневого кольору та міцності.
- Вийміть форму на решітку і дайте тістечку повністю охолонути. За бажанням послабте бортики та вийміть торт на велику тарілку.
Для шоколадної глазурі:
- Засипте в миску цукор і какао-порошок, перемішайте щоб змішати.
- У мисці за допомогою електричного міксера збийте 4 столові ложки вершкового масла до однорідності.
- Увімкнувши міксер на низькій швидкості, додайте суміш цукрової пудри та 4 столові ложки згущеного молока або вершків.
- Збивайте до отримання однорідної кремоподібної консистенції, додаючи більше молока, якщо потрібно для консистенції.
- Візьміть кондитерський мішок з великим декоративним наконечником і наповніть його глазур’ю.
- Нанесіть глазур на край торта з шоколадним печивом.
- Прикрасьте торт посипанням.