Цей італійський суп із фрикадельками — це так само просто, як суп плюс фрикадельки. Томатний бульйон, локшина та міні-італійські фрикадельки зі свинини стануть ситною вечерею, яка сподобається кожному.
Крихітні 2-х сантиметрові фрикадельки, які обертаються в цьому супі — це класичні італійські свинячі фрикадельки в меншому масштабі. Ось що вам знадобиться для фрикадельок:
Свинячий фарш. Або, щоб усе було трохи пісніше, можна використовувати курячий фарш. Яйце, панірувальні сухарі, свіжий базилік, часник, італійська приправа, сіль. Крім усього, що є в списку інгредієнтів для фрикадельок, вам знадобляться: цибуля, оливкова олія, бульйон (курячий або овочевий — підійде будь-який), консервовані помідори, макарони.
Тип локшини, який ви виберете, матиме певну різницю з точки зору текстури, але добре використовувати те, що є під рукою — у розумних межах. Довгі тонкі макаронні вироби не підходять для такого супу з фрикадельками. Подумайте про невеликий шматок, крихітний. Ось чотири різновиди пасти, які підходять до цього рецепту: Діталіні, Тубетті, Rotelle (вагонні колеса), Казаречче.
Інгредієнти:
- 1 ст.л. – оливкова олія
- 1 – маленька цибулина, нарізана кубиками
- 4 – зубчики часнику, подрібнені
- 6 чашок – курячий або овочевий бульйон
- 2 склянки води
- 1 ч.л. – сіль
- 1 ч.л. – Італійська приправа
- 400 г – подрібнених помідорів
- 250 г – невеликі круглі макарони або невелика локшина
- Екстра свіжий базилік, для подачі, за бажанням
- Пармезан, для подачі, за бажанням
Італійські тефтелі:
- 500 г – свинячий фарш (або курячий фарш)
- 1 яйце, збите
- 0,5 склянки – панірувальних сухарів
- 2 ст.л. – свіжий базилік, дрібно нарізаний
- 2 – зубчики часнику, подрібнені
- 2 ч.л. – сіль
- 1 ч.л. – Італійська приправа
Спосіб приготування:
- У великій мисці змішайте всі інгредієнти для фрикадельок і сформуйте з них 2-х сантиметрові кульки. Це «міні» тефтелі.
- Нагрійте оливкову олію у великій каструлі на середньому вогні.
- Обсмажте фрикадельки до підрум’янення з усіх боків приблизно 8 хвилин. Фрикадельки відкласти в сторону.
- Обсмажте цибулю, готуйте до прозорості приблизно 4 хвилини.
- Додайте часник і смажте ще 1 хвилину. Примітка: якщо ви використовуєте курку, вам може знадобитися додати більше оливкової олії.
- Влити бульйон, воду, сіль, італійську приправу, подрібнені помідори і фрикадельки, довести до кипіння.
- Додати макарони, зменшити вогонь до середнього і тушкувати 15-20 хвилин, поки паста не стане м’якою.
- Розлийте по мисках і посипте свіжим подрібненим базиліком.