Рецепт яблучного крамблу – смачний і альтернативний спосіб спекти яблучний пиріг, який трохи відрізняється від звичайного. Швидко і легко готується, він ідеальний від сніданку до перекусу. Яблучний крамбл – це смачний і універсальний рецепт, який створює справді вишукане поєднання з яблуками.
Яблучний крамбл потрібно готувати в два етапи: яблучну начинку та крамбл із пісочного тіста, обидва дуже прості.
Після готовності викладіть шар крамблу на формудля запікання, залийте яблучною начинкою та накрийте іншим шаром крамблу. Вуаля, тільки запікайте і яблучний крамбл готовий!
Інгредієнти:
Для пісочного тіста:
- 260 г борошна
- 40 г мигдального борошна
- 110 г холодного вершкового масла
- пів стручка ванілі
- 1 яйце
- 150 г цукру
- 8 г розпушувача
- 1 щіпка солі
Для начинки:
- 3 яблука
- 30 г цукру
- цедра 1 неочищеного лимона
- сік половинки лимона
Спосіб приготування:
- Щоб яблуко розсипалося, спочатку очистіть яблука від шкірки, розріжте їх на четвертинки та видаліть серцевину.
- Наріжте їх кубиками однакового розміру, потім варіть їх у сковороді з антипригарним покриттям разом із цукром, відцідженим соком і тертою лимонною цедрою приблизно 15 хвилин, періодично помішуючи, поки вони не висохнуть. Вийміть і дайте охолонути, розклавши їх в один шар на тарілці.
- Тим часом приготуйте суміш для крихти. У мисці змішайте в кубиках холодне вершкове масло з цукром протягом 1 хвилини на низькій швидкості міксера.
- Додайте яйце, насіння ванілі, борошно та розпушувач, а потім мигдальне борошно.
- Перемішайте все рівно стільки, щоб отримати розсипчасту суміш.
- Поставте в холодильник для відпочинку на 30 хвилин.
- Змастіть маслом квадратну форму діаметром 23 см і застеліть її пергаментним папером.
- Покладіть трохи більше половини крамблу на дно форми, злегка притиснувши краї.
- Зверху викладаємо охолоджену яблучну начинку і покриваємо крихтами з пісочного тіста, що залишилися.
- Випікаємо в розігрітій до 180 °С духовці 30-35 хвилин.
- Вийміть з духовки і дайте повністю охолонути, перш ніж подавати яблучний крамбл.