Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Шоколадний торт-печиво

Шоколадний торт-печиво

Перетворіть своє шоколадне печиво на торт для особливого випадку, за цим рецептом ” Шоколадний торт-печиво “. Зробити торт набагато простіше, ніж готувати десятки окремих печив, і це чудовий десерт на день народження чи вечірку.

Прикрасьте торт посипаннями відповідно до сезону чи події.

Інгредієнти:

Для шоколадного торту-печива:

  • 250 г борошна універсального
  • 1 чайна ложка соди
  • 3/4 чайної ложки солі
  • 170 г вершкового масла
  • 200 г (склянка) цукру
  • 1 велике яйце
  • 1 великий яєчний жовток
  • 2 чайні ложки ванільного екстракту
  • 1 чашка напівсолодкої шоколадної стружки

Для шоколадної глазурі:

  • 2 склянки цукру
  • 4 столові ложки какао-порошку
  • 4 столові ложки вершкового масла
  • 4-5 столових ложок згущеного молока, молока або легких вершків
  • Посипання, для начинки, за бажанням

Спосіб приготування:

Для шоколадного торту-печива:

  1. Попередньо розігрійте духовку до 180℃.
  2. Змастіть маслом дно та боки 22-23 см форми для пирога. При бажанні відріжте шматок пергаментного паперу і помістіть його в форму, злегка змастіть папір маслом.
  3. У мисці з’єднайте борошно, харчову соду та сіль. Перемішайте ложкою або віночком, щоб ретельно змішати.
  4. У мисці за допомогою електричного міксера збийте розм’якшене вершкове масло з цукром, приблизно 2-3 хвилини, або поки воно не стане легким і пишним.
  5. Вбийте ціле яйце і ретельно перемішайте.
  6. Додайте яєчний жовток і 2 чайні ложки ваніліну і збивайте до повного змішування.
  7. На низькій швидкості міксера додайте сухі інгредієнти, перемішати до зволоження.
  8. Дерев’яною ложкою або лопаткою додайте всю шоколадну стружку, крім однієї-двох столових ложок, у тісто для печива.
  9. Рівномірно розподіліть тісто для печива в підготовлену форму для випічки. Посипте рештою 1 або 2 столовими ложками шоколадної стружки і злегка втисніть її в тісто.
  10. Випікайте приблизно від 22 до 25 хвилин або до золотисто-коричневого кольору та міцності.
  11. Вийміть форму на решітку і дайте тістечку повністю охолонути. За бажанням послабте бортики та вийміть торт на велику тарілку.

Для шоколадної глазурі:

  1. Засипте в миску цукор і какао-порошок, перемішайте щоб змішати.
  2. У мисці за допомогою електричного міксера збийте 4 столові ложки вершкового масла до однорідності.
  3. Увімкнувши міксер на низькій швидкості, додайте суміш цукрової пудри та 4 столові ложки згущеного молока або вершків.
  4. Збивайте до отримання однорідної кремоподібної консистенції, додаючи більше молока, якщо потрібно для консистенції.
  5. Візьміть кондитерський мішок з великим декоративним наконечником і наповніть його глазур’ю.
  6. Нанесіть глазур на край торта з шоколадним печивом.
  7. Прикрасьте торт посипанням.