Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Угорський грибний суп

Угорський грибний суп

Що робить угорський грибний суп угорським?
Паприка — це просто сушений мелений перець. Вважається, що ця спеція походить з Угорщини ще з 15 століття і сьогодні є визначальним смаком угорської кухні.

Для нашого угорського грибного супу класичним вибором є солодка м’яка угорська паприка. Якщо ви віддаєте перевагу пікантному смаку, ви також можете пошукати напівгостру паприку, яка є дещо гострішою версією класичної солодкої паприки.

Інгредієнти:

  • 4 ст.л. вершкове масло
  • 2 склянки цибулі, подрібненої
  • 500 г – гриби, нарізані (шампіньйони, білі гриби)
  • 2 склянки – курячий або овочевий бульйон
  • 1/2 склянки – сухого білого вина
  • 2 ч.л. – сушеного кропу
  • 2 ч.л. – подрібненого свіжого листя чебрецю
  • 2 ч.л. – паприка
  • 2 ст.л. – соєвий соус
  • 1 чашка – незбиране молоко
  • 3 ст.л. – борошно
  • 1/4 чашки – сметана
  • 2 ст.л. – лимонний сік
  • 2 ст.л. – свіжої петрушки

Спосіб приготування:

  1. У важкій каструлі обсмажте цибулю та гриби на вершковому маслі на середньому вогні, поки цибуля не стане м’якою та прозорою, приблизно 15 хвилин.
  2. Додайте кріп, чебрець, паприку, курячий або овочевий бульйон, соєвий соус і біле вино. Доведіть суп до кипіння і варіть, поки рідини не зменшиться вдвічі.
  3. Тим часом у маленькій мисці збийте борошно з молоком до однорідності. Додайте в суп борошняно-молочну суміш і варіть, поки суп не загусне, ще приблизно 10 хвилин.
  4. Зменшіть вогонь до мінімуму і повільно вливайте сметану і лимонний сік.
    Прикрасьте суп петрушкою і подавайте гарячим.