Що робить угорський грибний суп угорським?
Паприка — це просто сушений мелений перець. Вважається, що ця спеція походить з Угорщини ще з 15 століття і сьогодні є визначальним смаком угорської кухні.
Для нашого угорського грибного супу класичним вибором є солодка м’яка угорська паприка. Якщо ви віддаєте перевагу пікантному смаку, ви також можете пошукати напівгостру паприку, яка є дещо гострішою версією класичної солодкої паприки.
Інгредієнти:
- 4 ст.л. вершкове масло
- 2 склянки цибулі, подрібненої
- 500 г – гриби, нарізані (шампіньйони, білі гриби)
- 2 склянки – курячий або овочевий бульйон
- 1/2 склянки – сухого білого вина
- 2 ч.л. – сушеного кропу
- 2 ч.л. – подрібненого свіжого листя чебрецю
- 2 ч.л. – паприка
- 2 ст.л. – соєвий соус
- 1 чашка – незбиране молоко
- 3 ст.л. – борошно
- 1/4 чашки – сметана
- 2 ст.л. – лимонний сік
- 2 ст.л. – свіжої петрушки
Спосіб приготування:
- У важкій каструлі обсмажте цибулю та гриби на вершковому маслі на середньому вогні, поки цибуля не стане м’якою та прозорою, приблизно 15 хвилин.
- Додайте кріп, чебрець, паприку, курячий або овочевий бульйон, соєвий соус і біле вино. Доведіть суп до кипіння і варіть, поки рідини не зменшиться вдвічі.
- Тим часом у маленькій мисці збийте борошно з молоком до однорідності. Додайте в суп борошняно-молочну суміш і варіть, поки суп не загусне, ще приблизно 10 хвилин.
- Зменшіть вогонь до мінімуму і повільно вливайте сметану і лимонний сік.
Прикрасьте суп петрушкою і подавайте гарячим.