Тальятелле болоньєзе є однією з еміліанських страв, де традиція свіжої пасти зустрічається з традицією рагу у справді неперевершеному поєднанні. Страва, яка каже про неділю з родиною, але яку насправді цінують щодня як на обід, так і на вечерю.
Рецепт тальятелле болоньєзе в кожній сім’ї еміліан (народність на північному заході Італії) відрізняється деталями та секретними інгредієнтами, але він добре відомий і доступний кожному, тому його можна повторити та насолоджуватися ним у будь-якій точці світу.
Ми починаємо з яєчної пасти, яка містить лише два дуже прості інгредієнти – це яйця та борошно. Коли тісто буде зроблено, його потрібно розкачати вручну качалкою або машиною.
На цьому етапі тальятелле отримують шляхом згортання тіста та нарізання його на смужки ножем або за допомогою спеціального інструменту тісторозкатної машини. Коли тальятелле підсохнуть, їх відварюють у підсоленій воді, а потім заправляють приготованим раніше соусом «Болоньєзе».
Можемо подати цю традиційну Італійську першу страву, яка ідеально підходить для недільного обіду з сім’єю, але насправді підходить на всі випадки життя.
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 300 г борошна
- 200 г соусу Болоньєзе
Спосіб приготування:
- Почніть готувати тальятелле болоньєзе з макаронів.
- У миску наберіть борошно (залишивши приблизно 20 г від загальної кількості, яку потрібно додати або менше в кінці залежно від консистенції тіста), сформуйте лунку, додайте яйця та перемішайте виделкою.
- Потім вимішуйте вручну, поки не вийде м’яке, гладке та еластичне тісто.
- Якщо воно занадто м’яке, додайте решту борошна.
- Сформуйте батон, загорніть його в плівку і дайте відпочити при кімнатній температурі 30 хвилин. Після закінчення цього часу можна приступати до розкачування тіста.
- Якщо ви розкачуєте тісто вручну, присипте кондитерську дошку борошном і розкачайте тісто довгою качалкою, поки не вийде тонкий лист (1-2 мм). Залиште його на робочій поверхні, поки воно не підсохне, але не висохне.
- Коли тісто буде готове, приступайте до приготування тальятелле.
- Згортаємо тісто і нарізаємо його ножем на смужки шириною близько 6-7 мм, не натискаючи.
- Розгорніть та покладіть тальятелле на робочу поверхню, посипану манною крупою з твердих сортів пшениці.
- Дайте їм висохнути.
- Як тільки тальятелле підсохнуть, беріть їх по кілька штук і обертайте навколо руки, утворюючи «гнізда». Розкладіть їх на таці, присипаній манною крупою, і відставте.
- Відваріть їх у киплячій підсоленій воді, злийте та заправте соусом Болоньєзе за основним рецептом.
- Подавайте тальятелле болоньєзе гарячими.