Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Курячі нагетси

Курячі нагетси

Курячі нагетси – популярні американські крокети, відомі в усьому світі і дуже всім подобаються, особливо дітьми. За цим рецептом ви можете приготувати нагетси вдома з надзвичайно хрусткі і дуже смачні. Вони ідеально підходять як аперитив із соусом або як основна страва, подана з картоплею фрі.

Історія курячих нагетсів цікава, наприкінці Другої світової війни американська харчова промисловість виявила надлишок виробництва курятини, раніше збільшеного, щоб компенсувати брак червоного м’яса, призначеного виключно для армії.

Роберт Бейкер, професор харчових наук Корнельського університету, знайшов спосіб використовувати птицю та переконати американців споживати її. Так народилися курячі нагетси, які незабаром завдяки McDonald’s завоювали американський ринок, а потім поширилися по всьому світу.

За цим рецептом ви можете приготувати курячі нагетси вдома, отримуючи такий же хрусткий зовні і м’який всередині результат, характерний для цих крокетів. Секрет полягає в трьох різних покриттях і в кінцевому подвійному обсмажуванні.

Інгредієнти:

Для нагетсів:

  • 600 г курятини
  • 1 столова ложка часникового порошку
  • 1 столова ложка цибульного порошку
  • сіль
  • перець
  • кукурудзяна олія за смаком

Для паніровки:

  • 150 г борошна
  • 150 г кукурудзяного крохмалю
  • 1 яйце
  • 1 жовток
  • 500 мл молока
  • 500 мл газованої води

Спосіб приготування:

  1. Щоб приготувати курячі нагетси, спочатку поріжте курку на шматочки. Змеліть отримані шматочки разом з часниково-цибульним порошком, сіллю і перцем.
  2. Перемішайте все до отримання однорідної суміші.
  3. Сформуйте кульки, і викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Дайте вашим нагетсам відпочити 1 годину в холодильнику. Так вони будуть більш стійкими, їх легше буде панірувати та смажити.
  4. Тим часом приготуйте три суміші. У першій мисці у вас буде 100 г борошна і 100 г кукурудзяного крохмалю, у другій 1 яйце, 1 жовток і 500 мл молока, а в третій у вас буде 50 г борошна, 50 г кукурудзяного крохмалю і 500 мл газованої води.
  5. Після години відпочинку обробіть нагетси трьома сумішами у порядку, зазначеному вище.
  6. Розігрійте олію і обсмажте нагетси по кілька штук за раз.
  7. Смажити доведеться в два етапи. Перша обсмажування буде служити для закріплення покриття. Злиште їх на решітці трохи відпочити та потім обсмажте вдруге, поки вони не стануть хрусткими та золотистими.
  8. Подавайте нагетси відразу, їсти їх потрібно гарячими.