Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Заварний крем

Заварний крем

Заварний крем – це продукт, який широко використовується в кондитерській справі, ним чудово насолоджуватися самостійно, готувати десерти, а також наповнювати торти, тістечка, бісквіт, крем-слойки, листкове тісто.

Рецепт передбачає використання кількох інгредієнтів (молоко, цукор, яйця та борошно) і дуже простих кроків, просто закип’ятіть молоко, окремо збийте яйця з цукром, потім додайте борошно і збите суміші, залишаючи варитися до утворення густої сметани.

Смак цього крему дуже делікатний, і його можна урізноманітнити за бажанням цедрою лимона, апельсина, ваніллю, кавою або мигдалем.

Заварний крем також можна приготувати у безглютеновому та веганському варіанті. У першому випадку просто використовуйте рисове борошно або безглютенову суміш, кукурудзяний або картопляний крохмаль замість борошна. Для веганського заварного крему достатньо замінити молоко на рослинне (рисове, соєве чи мигдальне) і використовувати замість яєць кукурудзяний крохмаль (який використовується для згущення).

Можна приготувати заварний крем заздалегідь і зберігати його 2-3 дні в холодильнику, щільно закривши плівкою, або в герметичному контейнері. Покриття поверхні прозорою плівкою запобігає утворенню шкірки на кремі.

Інгредієнти:

  • 500 мл незбираного молока
  • ваніль чи щось інше на ваш смак
  • 3 жовтки
  • 60 г цукру
  • 40 г борошна

Спосіб приготування:

  1. Щоб приготувати заварний крем, доведіть молоко майже до кипіння в каструлі, додавши до нього ваніль
  2. Тим часом в окремій ємності з’єднайте яєчні жовтки з цукровим піском і перемішайте віночком або міксером.
  3. Додайте борошно, просіявши його, і добре перемішайте. Потім влийте суміш у гаряче молоко.
  4. Дайте загуснути, на повільному вогні, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Це займе 3-4 хвилини. Дуже важливо, щоб крем не кипів, щоб уникнути борошняного присмаку.
  5. Як тільки крем трохи загусне, зніміть каструлю з вогню та дайте крему охолонути, накривши його прозорою плівкою, перш ніж використовувати його для приготування.
Позначки: