Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Гострий рибний салат

Гострий рибний салат

Гострий рибний салат на швидкий обід або закуску – оригінальний спосіб насолодитися ніжним філе морського окуня, простий рецепт приготування.

Якщо ви шукаєте незвичайний і смачний спосіб приготувати морського окуня, гострий рибний салат – відмінна ідея. Простий і досить швидкий рецепт, який включає в себе дуже апетитний маринад для риби і мікс салатів, помідорів і авокадо.

У результаті виходить здорова та яскрава страва, яка доповнюється скибочкою підсмаженого хліба. Грейпфрутовий сік, що входить до складу маринаду, можна замінити очищеними від шкірки та нарізаними часточками, щоб страва була ще більш свіжою та оригінальнішою.

Інгредієнти:

  • 400 г філе морського окуня
  • 100 г салату
  • 100 г сончіно (корн салат)
  • 100 г червоного салату радіккіо (італійський цикорій)
  • 1 авокадо
  • 2 стиглих червоних помідори

Для маринаду:

  • сік половини грейпфрута
  • 2-3 гострих перці чилі (бажано свіжих)
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 лимон
  • насіння коріандру
  • орегано
  • оливкова олія
  • сіль
  • перець

Спосіб приготування:

  1. Для приготування гострого рибного салату почніть готувати філе морського окуня на пару протягом 8-10 хвилин. Після закінчення приготування подрібніть і видаліть усі кістки.
  2. Приготуйте маринад, змішавши у великій мисці перець чилі, нарізаний тонкими скибочками, дуже дрібно нарізану ріпчасту цибулю, подрібнене насіння коріандру, лимонний і грейпфрутовий сік, щіпку орегано, три-чотири столові ложки олії, сіль і перець.
  3. Перемішуємо виделкою і перекладаємо в цю суміш шматочки риби. Обережно, але делікатно перемішайте і дайте відпочити в холодильнику на 15-20 хвилин.
  4. Тим часом помийте листя салату, добре відіжміть і перекладіть на велику тарілку, нарізавши листя салату та червоного салату (італійський цикорій) смужками або поламавши їх руками.
  5. Доповніть салат шматочками нарізаного авокадо і помідора приправте невеликою кількістю олії та солі та доповніть шматочками морського окуня, злитими з маринаду.
  6. Гострий рибний салат готовий до подачі.