М’який бісквіт є основним складником тортів, який використовується в багатьох рецептах, особливо для тортів до дня народження.
Виникнення бісквітного торта сягає середини 1700-х років, коли Джобатта Кабона приготував цей торт в Іспанії для придворного банкету.
Сам рецепт бісквіту дуже простий і вимагає небагато інгредієнтів. У цьому варіанті використовується картопляний крохмаль, завдяки якому все буде м’якше і витриманіше в процесі приготування.
Натомість не буде використовуватися розпушувач, оскільки добре збиті яйця дадуть потрібну консистенцію та не дадуть тісту сісти під час приготування.
Перш ніж приготувати бісквіт, слід звернути увагу на кілька важливих деталей, яйця мають бути кімнатної температури, їх потрібно правильно збити, щоб тісто під час готування отримало достатньо повітря, щоб рости без використання розпушувача, і ніколи не відкривайте духовку під час приготування, за винятком останніх кількох хвилин, щоб перевірити його консистенцію та готовність.
Для аромату ви можете додати ванілі до яєць перед збиванням. Крім того, ви можете додати цедру лимона або апельсина.
Якщо ви використовуватимете форму іншого розміру, то на кожні 2 см збільшення діаметру форми додаємо 1 яйце, 15 г борошна, 15 г крохмалю і 30 г цукру. На кожні 2 см зменшення форми кладемо на 1 яйце менше, крохмалю на 15 г, борошна на 15 г і цукру на 30 г менше.
Ваш бісквіт можна зберігати пару днів, загорнувши в плівку, при кімнатній температурі. У морозилці протримається місяць.
Інгредієнти:
- 4 яйця кімнатної температури
- 100 г цукру
- 65 г картопляного крохмалю
- 65 г борошна
Спосіб приготування:
- У велику миску розбийте яйця, додайте цукор і все дуже добре перемішайте міксером приблизно 15-20 хвилин.
- В окрему ємність просійте борошно і крохмаль, перемішайте, а потім потроху і акуратно додайте суміш до збитих яєць.
- Вилийте суміш у попередньо змащену маслом і посипану борошном форму діаметром 22 см.
- Випікати в розігрітій до 180°С духовці приблизно 25 хвилин. Час буде трохи різнитися залежно від використовуваних дек і типу духовки, завжди робіть тест зубочисткою, щоб перевірити готовність.
- Коли він охолоне, можете приступити до приготування тортів та інших десертів на ваш вибір.